Nieuwe Community Meeting

Produce2Pick2Pack

Op dinsdag 31 mei 2016 organiseert Tuinbouw Digitaal de voorjaars-Community Meeting.Het thema van deze meeting is Produce2Pick2Pack.  Zoals de titel al aangeeft draait het deze middag om de automatisering van de productie en de sortering en verpakking van tuinbouwproducten.  

Dus reserveer de middag van 31 mei alvast in uw agenda! Meer informatie omtrent inschrijving en programma volgt.

 

dinsdag 19 april 2016/Aantal views (797)/Reacties (0)/ Item rating: Geen rating
Categorieën: Overig
Tags:

Minder fouten door eenduidige data

GS1 ontwikkelt en beheert de standaarden voor electronic data interchange (EDI). Voor de logistieke keten zijn verschillende gestandaardiseerde berichten ontwikkeld, onder meer voor orders, pakbonnen en facturen. Door ze in de communicatie met klanten en leveranciers in te zetten worden foute bestellingen, foute leveringen en foute facturen voorkomen. GS1 heeft een animatie ontwikkeld, die de handelswijze van EDI inzichtelijk maakt. 
maandag 18 april 2016/Aantal views (910)/Reacties (0)/ Item rating: Geen rating
Categorieën: Overig
Tags:

Nieuwe stimuleringsregeling SMART agrifood

 

Hightech- en ICT- ontwikkelingen op het gebied van bijvoorbeeld sensoren, big data, robotisering en slimme materialen gaan razendsnel en bieden interessante kansen voor elke schakel in de productieketens in de agrifoodsector. Om deze kansen te kunnen benutten hebben de topsectoren Agri & Food, Tuinbouw & Uitgangsmaterialen en HighTech Systems and Materials afgesproken samen te werken binnen het crossover-programma ‘High Tech to Feed the World’. Binnen dit programma kunnen bedrijven uit de verschillende sectoren samen aan innovaties werken.

dinsdag 8 maart 2016/Aantal views (995)/Reacties (0)/ Item rating: Geen rating
Categorieën: Overig
Tags:

Workshop: Fresh Foods and Food Safety

GS1 Global Forum 2016/ Brussel

Do. 25/02/16

 

Fresh Foods and Food Safety Workshop

Come and explore how GS1 standards and Member Organisations can help compliance with regulatory and business requirements for safety and traceability in the food and agriculture sectors.

Bezoek de workshop en ontdek hoe GS1 standaarden en lid organisaties kunnen helpen met het naleven van reguliere-en bedrijfsvereisten voor veiligheid en traceerbaarheid in de agf-sector. 
 
Sprekers:
Pascal Chapot, Nestlé Agriculture 
Jacky Du, GS1 China 
Véronique Discours-Buhot, GFSI 
Johan den Engelse, Frug I Com
Roxana Saravia, GS1 Argentina
Marcel Sierra, GS1 Australia

Meer informatie: http://forum.gs1.org/

dinsdag 23 februari 2016/Aantal views (1069)/Reacties (0)/ Item rating: Geen rating
Categorieën: Overig
Tags:

Verbetertraject aanduidingen en begeleidende documenten AGF

Afgelopen jaar is het KCB gestart om extra aandacht te vragen voor de aanduidingen op verpakkingen van groenten en fruit en de begeleidende documenten. Vertrekpunt was een brief van het KCB op 10 februari 2015 aan alle marktdeelnemers en een update van het document "Interpretatie Aanduidingsvoorschriften" op de website van het KCB. Vervolgens is bij een groot aantal sorteer- en pakstations, handelsbedrijven en teeltbedrijven door de KCB inspecteur, samen met het bedrijf, gekeken naar waar de aanduidingen duidelijker en overzichtelijker kunnen en of de verplichte gegevens over het product terug te vinden zijn op alle relevante documenten. Bij tal van bedrijven zijn inmiddels verbeteringen doorgevoerd. In 2016 wordt dit verbetertraject gecontinueerd en uitgebreid naar bedrijven die nog niet bezocht zijn.
maandag 15 februari 2016/Aantal views (1036)/Reacties (0)/ Item rating: Geen rating
Categorieën: Overig
Tags:
RSS
12345678